fbpx

Autó-motor

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

ETCC: Büntetésekkel teli versenyhétvége Monzában.

Petr Fulín nyerte a szezonnyitó versenyt az Európa Túraautó Bajnokságban, a magyar csapat versenyzőit az 5. és a 6. helyen intették le.

A verseny leintését követően Christjohannes Schreiber azt hitte megnyerte élete első ETCC versenyét, azonban öt másodperces büntetést kapott, amivel a dobogó második fokáig soroltál csak vissza. – az utolsó kör első kanyarjában egy helytelenül megítélt mozdulat miatt csapattársával együtt kapta, de Peter Rikli is megtartotta a dobogós helyezését. Mögöttük a negyedik helyért is ment a harc Nagy Norbert és Plamen Kralev között, azonban Plamen egy áthajtásos büntetést kapott még a rajt előtti szabálysértésért, így Norbi mögött Szabó Zsolt futott be. 
 
„Norbival lemásoltuk egymás rajtját. Szerintem mind a ketten lefulladtunk. Igazából utána visszaestem az utolsó helyre, próbáltam Norbit követni, ahogy átverekszi magát a mezőnyön – ez sikerült mögötte be is hoztam az autót. Amikor egymás mögött voltunk ott már nem akartam harcolni.„- mondta Szabó Zsolt a verseny után. 
 
A második versenyt is időbüntetéssel zárta Peter Rikli. Az pályán ugyan őt intették le elsőnek, de később 10 másodperccel hátrébb sorolták pályaelhagyás miatt így Christjohannes Schreiber állt fel a dobogó legfelső fokára. 

Forrás:Zengő Motorsport

 

Szabó Zsolt motor erő problémák miatt a box-ba hajtott és fel is kellett adnia a versenyt, míg csapattársa Nagy Norbit a negyedik helyen intették le.  - „Egyszer csak elment a turbónyomás és vége volt a futamomnak.” 
 
Nagy Norbi a versenyt követően így vélekedett: „Meg volt a második futam is. Ez már azért sokkal jobban sikerült, főleg a rajt. – legalább el tudtunk indulni. Sajnos a végére utolért Stefanovski a sok szélárnyék miatt. Végül azonban ki tudtam védekezni - a sikánokba mindig azt csináltam, hogy túlfékeztem kicsit az autót, amiért ő mindig nekem akart jönni, de én jobban tudtam kijönni - úgyhogy ez a taktika bevált. Hungaroringen meg kéne tanulni rajtolni az autókkal és aztán minden jó lesz.”
 
 
Következő versenyhétvége a Hungaroringen lesz a WTCC betétfutamaként Május 12-14.-én.
 

  

europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.