fbpx

Autó-motor

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

Fantsztikus hangulat Budapest Szívében.

 
Már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Május 1.-én, Budapest szívében A Nagy Futam. Idén a Forma 1 mezőnyét Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo képviselte. Tegnapi Orosz nagydíjon Bottas megnyerte első versenyét így rendkívül boldogan jött hozzánk. Elmondása szerint csak módjával ünnepelte meg a sikerét, de persze nagyon boldog és mindent megtesz azért, hogy minél több első helyet gyűjtsön be. 
 
 
Daniel Riccardo viszont már kevésbé volt boldog a tegnapi kiesése után, amiről így vélekedett: „Nagyon rejtélyesnek tűnik egyenlőre ez a hiba. Természetesen megvizsgáltuk a jobb fékemet. A meghibásodás azért furcsa mert gyakorlatilag egy kört mentem vele. Valószínű, hogy ugyan az a probléma lépett fel ami Max Verstappen autóján. – Rejtélyes a hiba de bízunk benne, hogy sikerül a problémára rájönni és nem fordul elő többé. Mai napon kicsit többet tudok már ülni az autóban és több kört tud megtenni, mint tegnap az Orosz nagydíjon! :D”  
Az ausztrál pilóta már másodszor vezet F1-es autót ezen a belvárosi rendezvényen és nagyon boldog volt attól, hogy már a reggeli órákban mennyien várták a programok kezdetét.  
Bámulatos, hogy már ilyen korán ennyien várják a pilótákat és, hogy mennyire tele van a pálya széle. Nagyon várom már, hogy néhány fánkot rajzolhassak az aszfaltra.„


Timo Glock a DTM-ben a BMW csapat versenyzője, ex F1-es pilóta elismerő szavakkal jellemezte a mai eseményeket. „ Amikor ideértünk megkérdeztem a fiúkat, hogy mennyi gumit hoztunk?… - hoztunk eleget, úgyhogy lehet majd égetni a kerekeket.” Már az első alkalommal, amikor részt vett a korábbi eseményeken meglepődött, hogy a szervezők milyen remek munkát végeznek és mennyire közel hozzák az autósportot a rajongókhoz. – itt jegyezném meg, hogy bizonyos szériák tényleg rettentő elzárt burokban vannak és másképp valóban esélytelen lenne a nézők számára, hogy ennyire közel lehessenek a versenyzőkhöz illetve a gépekhez.  
„Fantasztikus dolog, hogy ilyen közel tudják hozni a szurkolókhoz a motorsportot. Németországban sajnos nem lenne egy ilyen rendezvényre sok esély.”
 
 
A sajtótájékoztatóra meghívott magyar versenyző Michelisz Norbert is vegyes érzelmekkel érkezett a helyszínre, ugyanis a tegnapi WTCC első futamán ütközött Mehdi Bennanival ami következtében kiesett. Szerencsére a hibákat a csapat hamar kijavította és így a második futamon már pontokat is tudott szerezni.
„Tegnap, amikor kiszálltam a második futam után az autóból Monzában akkor egy gondolat volt a fejembe, hogy a lehető leghamarabb visszaérni Magyarországra.” Arra a kérdésre, hogy ez hogy sikerült a válasza az volt, hogy autóval volt.  – Ez volt az a pillanat, amikor Daniel Ricciardo álla lelesett és egyből tudni akarta, hogy mennyi idő idejutni onnan. Vicces helyzet alakult ki és a válasz is diplomatikusra sikerült. Norbi ennyit válaszolt: „Hivatalosan? 9 óra…” aztán arra, hogy valóságban mennyi volt, inkább csak annyit válaszolt, hogy 8,5 óra! :D  Valljuk meg azért ez elég szép teljesítmény Norbitól az, hogy Monzából a versenybirokkal való konzultációk és csapatmegbeszélés után tudott csak elindulni valamivel este 8 előtt, éjjel haza ért Pécsre a családjához és 10 órakkor már biztos, hogy Budapesten volt. „Szép volt Norbi!” – ahogy a rajongó tábor harsogná. 

Sajnos ez a nap egy szomorú esemény évfordulója is egyben, 23 évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el Ayrton Senna. Emléke még máig él a versenyzőkbe és továbbra is példaképként a szemükbe. „Kiemelkedő pilóta volt és azt hiszem mindannyiunk szemébe, agyába beégett az a sárga sisak és az, hogy mit jelentett ő az autóversenyzés világába. „ – emlékezett Timo Glock 
 


europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.