fbpx

Autó-motor

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND

Izgalmas ETCC futamok a Hungaroringen.

A vasárnapot, az Európa Túraautó Bajnokság mezőnye kezdte a mogyoródi versenypályán, ahol a Zengő Motorsport versenyzői remek eredményeket értek el. 
Az első versenyen a pole pozícióból Szabó Zsolt Dávid indult, mellőle csapattársa Nagy Norbert míg a mezőny egyetlen hölgy tagja György Anett a kilencedik rajtkockáról startolt.

ETCC H 5

Ez a 12 kör tulajdon képpen tökéletesen zajlott. A fiúk ugyan 1-1 pozíciót már a rajtot követően vesztettek, de egyáltalán nem adták a helyüket, sokkal inkább egymást támogatták és a biztonságra törekedtek, hiszen tudták, hogy a második versenyen is tökéletes formában kell lenniük nekik is és az autóknak is.  Anett bemutatkozása is jól sikerült. 
A Monzai üzemanyag tartály problémák erre a hétvégére megoldódtak, a verseny bírák már mindent szabályosnak tartottak. Anett egy picit 
talán elóvatoskodta az első versenyét, de ezt egyáltalán nem írhatjuk a számlájára, hiszen még nincs ’akkora’ tapasztalata az egykori Lotus Ladies Cup-os versenyzőnek.  Azonban a második futamon már jobban szorongatta versenytársait és komoly 
csatákat is vívott egészen a leintésig. 
 
„Nagyon-nagyon boldog vagyok, a rajtjaim nagyon jól sikerültek. A rutintalanságom miatt a pozícióimat nem sikerült megtartanom. Nagyon örülök annak, hogy tudtam tartani a lépést a többiekkel… A végén mind a kétszer a 9. helyen zártam.” – nyilatkozta György Anett 
 
Csapattársa, Szabó Zsolt viszont nem haladt át a kockás zászlón a második futamon – Óriási csatában volt Fulinnal, sokkal gyorsabb is volt a magyar versenyző…. Fulin agresszív védekezésének köszönhetően Zsolti elhagyta a pályát, amikor pedig visszajött az autója elvesztette a tapadást, megforgott és  végül a gumifalba csapódott. 

ETCC H 3

 

„Szerintem ezt muszáj volt megpróbálnom hazai pályán. Én is meglepődtem rajta, hogy ilyen sokat tudtam előzni a Hungaroringen, nagyon jó volt a tempóm." 
 
Nagy Norbi mind a két versenyen a dobogónak a harmadik fokán állt, amivel értékes pontokat szerzett az összetettben. Nagyon sok erőt adott számára, hogy hazai pályán versenyzett és, hogy ennyien szurkoltak értük. 
 
„Óriási élmény volt, amikor áll az ember a rajtrácson, már beindította az autót és még mindig hallja a nézőket. – Ez egy felemelő érzés! Nagyon örülök, hogy két, harmadik helyet összesikerült szednem. Az első nem volt olyan rázós, el is engedtem a Zsoltit mert gyorsabb volt nálam. A második futamra változtattunk a beállításokon és elég jó lett. Amikor a  kuplungom ment szét – valami eltört. Az utolsó helyről sikerült feljönnöm a harmadikra, amiben volt sok előzés, majd a safety car miatt még tudtam előzni kettőt.” 
 
ETCC H 2

 

 
Ez a remek bemutatkozás a hazai közönség előtt sok pozitív energiával töltötte fel a csapatot- ezzel a lendülettel készülnek a következő versenyre, amit Május 25-27.-én rendeznek meg a Nürburgringen.
 
 
1 verseny: 

Christjohannes Schreiber
Szabó Zsolt
Nagy Norbert

 

2. verseny:

Christjohannes Schreiber
Alexandr Artemyev 
Nagy Norberteuropa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.