Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A közös csapatot indító Észak és Dél-Korea jégkorongcsapata történelmi, 8-0-ás vereséget szenvedett az Olimpia nyitómeccsén a 2014-es bronzérmes Svájci válogatott ellen.

A hazaiak számára így az örömöt Lim Hyo-Jun gyorskorcsolyázó aranyérme jelentette, amely a dél-koreaiak első aranyérme volt a tornán.

A játékok első aranyérme azonban a svéd Charlotte Kalla nevéhez fűződik, aki sífutásban vehette át az érmet.

A norvég Marit Björgen-t, ezüstérme ugyanezen a versenyen mindenidők legsikeresebb női téli olimpikonjává tette.

Aranyérmet szerzett a német biatlonozó Laura Dahlmeier, a szintén német síugró Andreas Wellinger és a holland gyorskorcsolyázó, Carlijn Achereekte is.

 

Az egyezség szerint 13 észak-koreai játékos csatlakozott a 23 fős dél-koreai kerethez, legalább 3 észak-koreainak pedig mindig a pályán kellett lennie. A mérkőzést olyan rangos személyek is megtekintették mint Thomas Bach, az Olimpiai Bizottság elnöke, a dél-koreai elnök Moo-Jae-In, és Kim-Yo-Jong, Kim-Dzsong-Un testvére. Nem volt zökkenőmentes a csapat számára a felkészülés, hiszen az egyetlen felkészülési mérkőzésükön 3-1-es vereséget szenvedtek a svédektől. Sarah Müller az első 2 negyedben mesterhármast szerzett, majd a folytatásban újabb góllal járult hozzá a svájciak győzelméhez. Phoebe Stanz és Lara Stalder 2-2 találattal járult hozzá a győzelemhez. A svájciak 52 sikeres párbajt nyertek, míg a koreaiak csupán 8-at. A vereség ellenére karneváli hangulat volt a csarnokban, hiszen a nézőknek gyakorlatilag a 100%-a a hazai csapatnak szurkolt, illetve a Kwandong Csarnokban is kitörő örömmel fogadták a hazaiakat.

https://ichef.bbci.co.uk/onesport/cps/624/cpsprodpb/16A18/production/_99969629_gettyimages-916533226.jpg

Jang Sung-ho, aki hét családtagjával érkezett megtekinteni a mérkőzést, azt mondta, szerencsésnek érzi magát, hogy láthatta, ahogy közösen lépnek pályára a két ország játékosai. Oh Eun Seok szerint ez az első lépés a teljes béke felé.

Björgen ezüstérme, amit 7,5 km-en szerzett sífutásban, 11-re emelte érmeinek a számát, amivel megelőzte a már visszavonult Raisa Smetanina Oroszországból, és az olasz Stefania Belmondo-t is. A teljes rekordot honfitársa, Ole Einar Bjorndalen tartja összesen 13 éremmel.

Björgen, aki utolsó olimpiáján vett részt, nem gondolta, hogy eljut idáig, szerinte a fiatalok egyre jobbak lesznek, ezért neki elégedettnek kell lennie az ezüstéremmel.

 

Az oldal célja:

Oldalunk célja, hogy a lehető legtöbb sportág európai szintű eseményéről hírt adjunk. Válogatott sportolóink oly sok helyen képviselik hazánkat mégis oly kevesen szurkolunk sikereikért. Ezen is szeretnénk változtatni. 

Partnereink:

teslafanclub logo alugo ujfavicon2 sello logo
sofascore icon traff attetsz 250 ikon kek mlf logo

 

 

 

Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.

Web Analytics