Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A FIFA volt elnöke, Sepp Blatter úgy gondolja, hogy Marokkónak kellene megkapnia a 2026-os világbajnokság rendezési jogát. A döntés ezen a nyáron fog megszületni. A rendezésre ajánlatot tett az Egyesült Államok, Mexikó, Kanada hármas is. A rendezés elnyerésére esélytelebbnek látszó Marokkó támogatását Blatter a Twitteren fejezte ki szerdán, miután a FIFA értesítette a futball hivatalos szerveit, hogy a pályázók nyilvános támogatása feletti tiltást megszüntették.

Bár ez a megszorítás a 81 éves svájcira nem vonatkozott, hiszen 2015-ben korrupciós ügyei miatt minden futballal kapcsolatos hivatalos tevékenységtől eltiltották, és 17 év után kénytelen volt lemondani a hivataláról.

Ebben a tweetben Blatter ezt írta: "A világbajnokság társrendezését a FIFA 2002 után elutasította 2010-ben és 2018-ban is, így Marokkó az ésszerű választás. Ismét eljött Afrika ideje!"

Képtalálat a következőre: „blatter”

A megjegyzés a 2010-es Tunézia-Líbia közös rendezésre utal, amit a jelentkezők visszavontak, így került a rendezés joga végül a Dél-Afrikai Köztársasághoz (ezt a lépést egyébként Blatter támogatta). Utal továbbá a 2018-as VB-re is, amely a Belga/Holland, illetve Portugál/Spanyol jelentkezés kudarca után Oroszországhoz került.

A viták a későbbi 2010-es szavazás körül, amely következtében egyébként a 2022-es VB Katarhoz került, vezetett végül Blatter bukásához, és egy új formátum létrehozásához, a házigazdák kiválasztásával kapcsolatban.

Érdemes továbbá megjegyezni azt is, hogy a több országon átívelő nyomozások a világ fuballjának korrupciós ügyeiben, az amerikai hatósági szervek által valósultak meg. Ez megmagyarázza Blatter hozzáállását az amerikai országok jelentkezésével kapcsolatban.

A versenysorozat kapacitása 32 csapatról 48-ra nőtt, az amerikaiak által vezetett hármas rendezés messze a legbiztonságosabb választás infrastruktúra, logisztika, és árbevétel szempontjából is.

Ahogy láthattuk, egy könnyű döntés is könnyen komplikálttá válhat Donald Trump megválasztását követően. Az amerikai elnök becsmérlő szavai a szegényebb országokról, és az agresszív külpolitika talán esélyt ad Marokkónak, amelyből a futball döntéshozásában lévő Trump ellenes kontingens profitálhat.

Az oldal célja:

Oldalunk célja, hogy a lehető legtöbb sportág európai szintű eseményéről hírt adjunk. Válogatott sportolóink oly sok helyen képviselik hazánkat mégis oly kevesen szurkolunk sikereikért. Ezen is szeretnénk változtatni. 

Partnereink:

teslafanclub logo alugo ujfavicon2 sello logo
sofascore icon traff attetsz 250 ikon kek mlf logo

 

 

 

Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.

Web Analytics