Magyarország - Ciprus felkészülő mérkőzés

Magyarország - Ciprus

Pénteken 20:00-s kezdéssel felkészülő mérkőzést játszik válogatottunk Ciprus ellen. - Mint tudjuk a kontinenstornán Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt sem tudnak részt venni sérülés miatt. - Ennek és az 5 nap múlva (kedden) soron következő Írország elleni mérkőzésen az egyik legnagyobb "feladata", hogy megtalálja a szövetségi kapitány a megfelelő pótlást a két támadó helyére. Sajnos azonban a Ciprus elleni mérkőzést Nagy Ádám és Gazdag Dániel és ki kell, hogy hagyja kisebb sérülésük miatt. Rossi azt nyilatkozta, hogy Írország ellen már mindketten pályára tudnak lépni. A szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy ezen két mérkőzésen forgatni szeretné a csapatot, tehát valószínűleg lehetőséget kapnak majd a játékra az újoncok is, Bolla Bendegúz, Schön Szabolcs és Hahn János.

A mai mérkőzést itthon, a Szusza Ferenc Stadionban játszuk, méghozzá közönség előtt. A megfelelő buzdításnak és a győzelemnek természetesen lélektani szerepe is van az Eb-re való felkészülésben. Ciprusnak nincsenek ugyan klasszis játékosai, de a csapatot kitartó, jó fizikumú játékosok alkotják. Általában védekező játékot játszanak és csak ritkán támadnak. 

Kérdés - de nem nevezném tétnek - hogy megtartja-e a válogatott a 9 meccse tartó veretlenségi sorozatát. Hasonl sorozatra már 2000-2001 óta nem volt példa amikor 12 mérkőzésen nem talált legyőzőre a magyar nemzeti tizenegy. 

A következő felkészülő mérkőzés Írország ellen lesz, a 2021-es Európa-bajnokság pedig jövőhét pénteken kezdődik este 21:00-kor. Részleteket megtaláltok az oldalunkon, de a gombra kattintva egyből odataláltok.