fbpx

Magyarország - Franciaország összefoglaló

Magyarország - Franciaország összefoglaló

Szombat délután Budapesten a Puskás Arénában fogadtuk a világbajnok Francia válogatottat a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója alkalmából. Mindkét csapatnak ez volt a második mérkőzése az Eb.-n. Ezelőtt a Franciák Németországot verték el 1:0-ra mi pedig a Portugáloktól kaptunk ki 0:3-ra. Most a papírforma szerint mindenki, még az elvakult Magyar drukkerek többsége is vereségre számított. A magyar csapat azonban remekül helyt állt és tartotta a 0:0-ás eredményt. Az első félidő hosszabbításának második percében azonban Fiola Attila egy remek passz után, lefutva a Francia védőket a bal alsó sarokba gurította a labdát Hugo Lloris keze mellett. Így mentek pihenőre a csapatok. 

A szünetben vélhetően a Franciák kaptak némi fejmosást de ez még nem érződött az első félidő elején. Inkább olyanok voltak mint akik nem értik, hogy mi történt. Persze továbbra is, egyre jobban nyomtak minket és támadtak folyamatosan. Szép lassan összeszedték magukat aminek meg is lett az eredménye. Ugyanis a 66. percben egy kirúgást követő kontrában a Franciák a Magyar kapura törtek és Dembelé beadását követően a megpattanó labdát végül Antoine Griezmann vágta a kapuba. 

A mérkőzés hátralévő perceiben tovább küzdöttek a csapatok de gól már nem született. A percről percre történt eseményeket megnézhetitek IDE kattintva. Ezzel Magyarország pontot mentett a halálcsoportnak nevezett F csoportban és így utazik ki Münchenbe a Németek elleni mérkőzésre. 

europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.