Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Az Európa Kupában a múlt heti kayseri meccs előtt, legutóbb mindkét résztvevő februárban kapott ki a legjobb nyolc között. Az elődöntőt viszont már mindkét együttes kettős győzelemmel hozta, a YDU kicsit könnyebben a Galatasaray, míg az AGÜ Spor izzadósabban a Hatay ellen. Ilyen előjelek után kifejezetten izgalmas és jó hangulatú török házidöntőre készülhettek a szurkolók, amit az első találkozón meg is kaptak. Habár az első negyed után már tíz ponttal is vezetett az isztambuli csapat, a hazaiak visszaküzdötték magukat és a harmadik negyed elején Gray duplájával a vezetést is átvették. Ettől kezdve viszont a vendégek domináltak. A magyar válogatott Vandersloot egyenlített, McBride triplája pedig ismét Yakin Dogu fórt jelentett. Ezt már nem engedték ki kezükből a Zafer-lányok, így négy pontos előnyből várhatták a hazai visszavágót.


 

Gyors kosárváltással indult a döntő második felvonása, előbb a vendégek egyik legjobbja, Sanders szerzett vezetést, majd ezt egyenlítette ki Carson duplája. Innen fokozatosan húzott el a vendéggárda és 6-16-nál már tíz pontos különbséget jegyezhettünk. A legnagyobb differencia a találkozón 8-23-nál volt az első negyed végén, innen kezdhette meg a felzárkózást a YDU. Az első negyed végén 12-25 állt az eredményjelző táblán az AGÜ javára, de egy villámrajttal tíz pont alá csökkent a vendég fór. Wright duplája kellett ahhoz, hogy megnyugodjon a Bellona, s állandósítsa a tíz-tizenkét pontos különbséget a két együttes között. Hiába szedte a lepattanókat rendre jól a hazaiak honosított centere Quanitra Hollingswort, a hazai támadásokba rendre hiba csúszott, ha pedig sikerült a kosárszerzés, rögtön jött rá a vendégek válasza. Így habár a negyedet megnyerte a Yakin Dogu, hátránya még mindig kilenc pontos volt a félidőben.

Kosár Európa Kupa Győztese

 

A harmadik periódusban Leuchanka kezdett egy rontott büntetővel, Wright pedig meghálálta ezt egy triplával a másik oldalon, így megint tizenegy volt közte. A másodikhoz hasonlóan ez is egy pontszegény játékrész volt rengeteg technikai hibával. Végül egy ponttal hozta ezt a negyedet is az isztambuli alakulat, főleg fehérorosz centerüknek köszönhetően. A záró etapnak 39-47-ről vágtak neki a felek. Cakir kihagyott triplája után a lepattanóból McBride volt eredményes, de a következő támadás végén Gray egyből kozmetikázni tudott. Ettől a ponttól kezdve viszont a hazaiak akarata érvényesült, ezzel közel öt perces kosárcsendre ítélve a vendégeket. Hollingsworth támadó lepattanóból szerzett duplája után még nyolc ponttal terhelte az ellenfél gyűrűjét, 51-49-re módosítva az állást.

Válasz továbbra sem érkezett, csak Robinson duplája és Cakir triplája után sikerült Dubljevicnek megszerezni a Bellona utolsó negyedbeli második kosarát. A különbség négy-hat ponton táncolt, de ez a YDU-nak kedvezett, hiszen idegenben négy ponttal nyertek. 61-65-tel indult az utolsó minutum, ahol Dubljevic és Gray duplájával még 3 pontra zárkózott az AGÜ Spor, de közelebb már nem tudott kerülni riválisához. Húsz másodperccel a lefújás előtt McBride két büntetőjével beállt a végeredmény, így összesítésben 9 ponttal a Yakin Dogu nyerte a 2017-es Európa Kupát. Magyar szempontból érdekesség, hogy a fináléban válogatott irányítónk, Courney Vandersloot 31 pontott szerzett, míg Vajda Anna egy tripláig jutott a döntő első meccsén négy perc játékidő alatt. A találkozó legjobbja a dupla-duplát elérő Hollingsworth lett tizenhat pontjával és tíz lepattanójával, míg másik oldalon Gray volt a leghatékonyabb szintén tizenhat ponttal és hat assziszttal.

 

 

Yakin Dogu Universitesi (YDUB) - Bellona AGÜ (KAYS) 63-58 (12-25, 12-8, 15-14, 24-11)

Isztambul, Női Európa Kupa, Döntő, 2. mérkőzés. Jv: Aunkrogers, Beliakov, Suslov

 

YDUB: E. Carson 9/3, K. McBride 8, Vandersloot C. 6, A. Robinson 6, Q. Hollingsworth 16,
Csere: B. Caglar 2, O. Cakir 3/3, Y. Leuchanka 13, E. Eldebrink, Vajda A. (nj.), S. Atas (nj.), G. Basaran (nj.),
Vezetőedző: Zafer Kalaycioglu

KAYS: A. Wauters 8, J. Dubljevic 16, C. Gray 10, L. Sanders 12, T. Wright 12/6,
Csere: S. Ivegin Üner, A. Gunay, M. Mazic, G. Sezer (nj.), D. Askin (nj.), J. Sayim (nj.), T. Canbaz (nj.)
Vezetőedző: Ayhan Avci


Az oldal célja:

Oldalunk célja, hogy a lehető legtöbb sportág európai szintű eseményéről hírt adjunk. Válogatott sportolóink oly sok helyen képviselik hazánkat mégis oly kevesen szurkolunk sikereikért. Ezen is szeretnénk változtatni. 

Partnereink:

teslafanclub logo alugo ujfavicon2 sello logo
sofascore icon traff attetsz 250 ikon kek mlf logo

 

 

 

Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.

Web Analytics