fbpx

Kosárlabda

Javított a férfi kosárlabda válogatott

 

Izgalmas mérkőzésen javították ki a csorbát hazánk fiai a 2019-es férfi kosárlabda Világbajnokság selejtezőjének negyedik játéknapján. A múlt heti Litvánia elleni 5 pontos vereség után hazai pályán fogadtuk azt a Lengyelországot, melynek otthonában 10 pontos vereséget szenvedtünk az első selejtezőnkön, így volt miért visszavágni.

Nagyon beragadtunk a rajtnál, 7-0-ás lengyel roham után majdnem öt percet kellett várni az első magyar kosárra, melyet Govensnek sikerült elsüllyesztenie. Szép lassan sikerült visszajönnünk és 12-11-nél szintén egy Govens kosár, most épp egy tripla szaggatta a Savaria Aréna hálóját. Innentől nagyjából a második negyed második percéig váltakoztak a kosarak, majd nekünk sikerült előbb ellépnünk. 20-20 után ismét sikerült átvenni a vezetést a vendégeknek, ráadásul most ők mentek el megint 5-6 ponttal. A félidő végére aztán rendeztük sorainkat és Perl duplája, majd 2 másodperccel a félidei dudaszó előtt Eilingsfeld trojkája újra egált jelentett.

A szurkolók kitűnő hangulatot teremtettek Szombathelyen (Fotó: fiba.basketball)

A harmadik játékrészben is folytatódott a hektikus játék, oda-vissza potyogtak a kosarak, 46-40-nél azonban kicsit fellélegezhettünk. A lengyelek megpróbáltak közelebb zárkózni, de két hármassal leráztuk őket, így a negyed végén 56-44 állt az eredményjelzőn. A záró etap elejét rendesen szétfújták a játékvezetők, így eléggé szorossá vált a találkozó. Másfél perc alatt megkaptuk az öt csapatfaultot, így innentől minden megmozdulásunkat két dobással honorálták. Szerencsére támadásban nem akadozott a gépezet, minden esetben jött a válasz. Sajnos a vendégeknek így is sikerült bejönniük tíz ponton belülre,így végül nem sikerült az egymás elleni mérleget a magunk javára billenteni, de ennek ellenére továbbra is a harmadik, továbbjutó helyen állunk a világbajnoki selejtezősorozatban.

Férfi Kosárlabda Világbajnoki Selejtező

MAGYARORSZÁG - Lengyelország 64-57 (12-17, 20-18, 24-12, 8-13)
Szombathely, Savaria Aréna

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

 

 

 

europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.