fbpx

Kosárlabda

Magyarok Európában - Kosárkörkép 3. hét

Felemás eredmények születtek a harmadik héten a nemzetközi kupákban. A szekszárdi hölgyek egy hetes pihenőt követően a Hatay-t fogadják az Európa Kupában ezen a héten, lesz csapatunk a női Euroliga legjobb nyolc csapata között, házirangadót játszott a Körmend és az Alba, ahol az eredmény nem tükrözte a mérkőzésen látott különbséget, s a Szolnok is pályára lépett, ezúttal Dániában.

Női Kosárlabda Euroliga Csoportkör

A Sopron Basket belga csoportellenfeléhez látogatott, s tette biztossá szereplését a negyeddöntőkben. A Castors Braine habár szoros ellenállást fejtett ki, s a harmadik játékrász elején még 3 ponttal vezetett, végül a soproni hölgyek húzták be az öt pontos sikert, így holnap már felszabadultan léphetnek pályára Prágában. Soproni siker esetén az USK leszakadna, s biztossá válna a zöld-sárgák második helye az A jelű nyolcasban.

Fotó: http://www.fiba.basketball

Eredmények:

A csoport

A

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

 

B csoport

B

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

 

Férfi Kosárlabda Európa Kupa Második kör

Magyar házirangadót rendeztek az Európa Kupa J csoportjának harmadig játéknapján, ahol az Egis Körmend fogadta hazai pályán az Alba Fehérvár együttesét. Az előzetesen szorosnak várt találkozó végül meglehetősen sima lett. Az első három negyedet könnyedén nyerte meg a magyar bajnoki címvédő, s az utolsó etapban már csak a különbség volt kérdéses. Végül megemberelték magukat a vasiak és 21 pontos hátrányukat nyolcra csökkentették a végelszámolásra. Győzelmével az Alba átvette a vezetést a csoportban, míg a Körmend a harmadik helyen áll.

A szolnokiak szinte végig meccsben voltak Dániában, 31-31-es első negyed után minden esélye megvolt a magyar csapatnak hogy jó sorozatot produkáljon. Aztán két kevés ponttal bukott negyed után megrázták magukat az Olaj játékosai, de kulcspillanatokban remegetek meg a kezek az utolsó negyedben, így végül ha nehezen is, de a Bakken szurkolói örülhettek a négy pontos hazai sikernek.

Fotó: http://www.fiba.basketball

 

Eredmények:

J csoport

Egis Körmend - Alba Fehérvár 77-85 (18-25,13-18, 17-25, 29-17)

Demir Insaat (TUR) - BC Nevezis (LTU) 75-78 (16-13, 19-23, 19-25, 21-17)

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

K csoport

Bakken Bears (DEN) - Szolnoki Olaj 100-96 (31-31, 26-23, 24-22, 19-20)

Mornar Bar (MNE) - Tsmoki Minszk (BLR) 83-76 (25-18, 15-26, 20-16, 23-16)

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények

A hét magyar mérkőzései:

2018.01.23.

Férfi Európa-Kupa:

  • Alba Fehérvár - BC Nevezis (LTU)

2018.01.24.

Férfi Európa-Kupa:

  • Szolnaki Olaj - Mornar Bar (MNE)
  • Egis Körmend - Demir Insaat (TUR)

Női Euroliga:

  • USK Praha (CZE) - Sopron Basket

Női Európa Kupa

  • Atomerőmű KSC Szekszárd - Hatay BB (TUR)

 

 

 

europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.