fbpx

Kosárlabda

Vezetjük a csoportunkat!

Vezetjük a csoportunkat!

Történelmi sikert aratott a magyar női kosárlabda válogatott tegnap Miskolcon az albánok elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. Székely Norbert lányai magabiztosan, az első perctől fogva kontroll alatt tartották a játékot. A Goree-Krivacsevics-Simon trió kezdte meg ismét a pontgyártást, az első vendégkosár 9-0 után jött. Habár a két válogatott közel sem egy színvonalat képvisel, azt hihettük volna hogy az orosz meccs után a balkániak kicsit nagyobb ellenállást fejtenek ki. Raksányi kosarával 17-6-nál léptük át először a 10 pontos differenciát, de az olló nyílása még csak ekkor kezdődött. A negyedet 27-11-gyel zártuk. A második etapban csereként beálló Zele Dorina kezdett be nagyon. Zsinórban 8 pontot rámolt az Albán hálóba, majd Szabó is elsütött egy triplát, ezzel már jócskán elkerülve a 20 pontos különbséget. A félidei szünetre már 66-26-tal mehettek pihenni a csapatok, de a mieink nem nyugodtak meg.

Fotó: fiba.basketball

Szerencsére a második félidőben is folytattuk a lehengerlő játékot, nem volt ellenszere az albán hölgyeknek, mert minden mutatóan jobban teljesítettünk. Sorozatosan hoztuk el a lepattanókat, jól működött mind a védekezés, mind pedig a támadás. Az albánoknál Lalaj vitte a prímet 10 pontjával, és 2-2 Bujari és Zykaj triplának örülhettek szurkolóik, de ezzel sem sikerült a tisztes helytállás. A mieinknél rengeteg pont érkezett a kispadról, s a fiatalok is kivették részüket a hatalmas sikerből. Határ 17, Studer és Szabó 14-14, Dubei pedig 11 pontig jutott. Ami a meccs legjobbját illeti a pécsiek 4-ese, Zele egyértelműen a mezőny fölé nőtt ezen a találkozón, 25 pontot szerzett bő negyed óra alatt, emellett leszedett négy lepattanót, kiosztott három gólpasszt és két labdaszerzése is volt a magyar csapat 51-esének.

Ami a legnagyobb meglepetést okozhatta, hogy a csoport favorit Oroszországnál is nagyobb különbséggel, 89! ponttal vertük meg az újonc Albán együttest.

Fotó: fiba.basketball

A magyar találkozónál fél órával korábban kezdődő másik összecsapáson az oroszok Litvániát fogadták, amely hasonlóan szorosra sikerült mint pár nappal korábban a mieink litvániai vendégszereplése. Már a kezdősípszó után látszott, hogy a vendég hölgyek szeretnék kiköszörülni a hazai fiaskót, ezért elég harapósan estek neki az oroszoknak. 8-2 után zárkóztak a házigazdák és az első negyed után mindössze két ponttal, de a zöld-sárgák vezettek. A második negyedet aztán Maiga és Beliakova pontjaival megnyomták az oroszok, és közel 10 pontos különbség alakult ki a félidőre. A legnagyobb különbség a két együttes között a harmadik etapban racionalizálódott, ekkor 12 pont volt a házigazdák fórja, de a litvánok így is nyerték a negyedet 5 egységgel, ezzel visszajöttek a meccsbe. Az utolsó játékrész 48-43-ról indult, és a 4 triplát is bevágó Nacickaite pontjaival 62-59-re még fordítottak a vendégek 2 perccel a vége előtt. Innentől azonban nem rezdült az orosz háló, s Maiga 4 pontja után Beglova büntetője zárta le a mérkőzést, melyet így 64-62-re nyert Oroszország.

Magyarország - Albánia 137-48 (27-11, 39-15, 28-12, 43-10)

Oroszország - Litvánia 64-62 (10-12, 26-15, 12-17, 16-18)

Az állást biztosítja a Sofascore élő eredmények


europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.