fbpx

Komoly elhatározásra jutott Golovkin

Nagy veszélybe került a május 5-ére tervezett Gennady Golovkin és Canelo Alvarez visszavágó mérkőzése, miután a mexikói ökölvívó vérében a tiltólistás clenbuterol nyomaira bukkantak.

Még az is szóbajött, hogy nem csak a mérkőzés marad el, hanem Canelo eltiltásban is részesül, mindezek ellenére Golovkin gőzerővel készül a meccsre, és abban bízik, hogy beugró ellenfél helyett mégis mexikói riválisa ellen néz majd farkasszemet a szorítóban, ami a sport rajongóinak a szempontjából is sokkal kedvezőbb lenne: „Annyit ígérhetek, hogy ez úttal mindenki számára egyértelmű lesz majd, hogy ki a jobb ökölvívó. Ha nyerni akarok, muszáj leszek kiütni Canelo-t, egyéb esetben kénytelen leszek a pontozók kegyeire bíznom magam, akik pontosan tudjuk, hogy kit preferálnak... Amennyiben májusban vesztesen hagyom el a szorítót, végleg befejezem az ökölvívást, és más sportágat keresek magamnak, ahol a saját kezemben tarthatom a sorsomat. Gyerekkorom óta nagy futballrajongó vagyok, az egész világon ez a legnépszerűbb sportág, persze az én hazámban más a helyzet, itt főleg a boksz és a birkózás számít nemzeti sportnak. Kazahsztánban focizni csak a kecskepásztorok szoktak a legelőként szolgáló tisztásokon, mégis sikerült legyőzniük a nagy múltú büszke magyar válogatottat, akik olyan klasszisokat adtak a világnak, mint Puskás Ferenc, vagy Albert Flórián, és akiknek az országában lassan az alaptörvény része lesz a kötelező futballgyakorlás. Ez a történelmi győzelem felerősítette bennem azokat az érzéseket, miszerint annak idején sportágat tévesztettem, és szilárd meggyőződésem, hogy ha nekik sikerült ezt a bravúrt véghezvinniük egy ilyen patinás csapat ellen, talán számomra is akad hely a nemzeti válogatottunkban. Ki tudja, lehet, hogy velem együtt egyszer még a világbajnokságra is kijutunk…”

golovkin

 

 

europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.