User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

A sorozat végéhez közeledve, az elődöntőben résztvevő csapatok is összecsaptak a második legrangosabb európai kupasorozatban. Az előrehozott döntőnek számító párharcban a két legnagyobb esélyes, az Arsenal és az Atlético  Madrid találkozott egymással. Az attraktívabb, labdabirtoklásra törekvő Arsenal és a masszív védekezésből kontratámadásokba átcsapó Atletico közötti stílusbeli különbségek gyorsan kirajzolódtak a mérkőzésen is, mert Vrsaljko meggondolatlanságának köszönhetően az ágyúsok már a 10. percben emberelőnybe kerültek. Így törvényszerű volt, hogy hatalmas nyomást  fognak helyezni a spanyolokra. Nem is volt hiány a helyzetekből hazai oldalon, azonban a spanyol együttes állta a sarat. Legalábbis a 61. percig, amikor Wilshere passzolt, és Lacazette, súlypontemelkedésének köszönhetően a hálóba fejelt, így megszerezte a vezetést az Arsenal: 1-0

Kapcsolódó kép

Az Atletico azért emberhátrányban sem adta fel a reményt, hogy pontot szerezzen Londonban, előbb Correa majd Thomas veszélyeztetett, végül Griezmann talált be a 82. percben. A spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone taktikáját is dicséri, hogy meglépte azokat a változtatásokat, amik szükségesek voltak legalább ahhoz, hogy a hátrányuk ne legyen nagyobb a mérkőzés végére. Hiszen Gabi és Savic becserélése is a védekezés megerősítésére szolgált. Végül a 85. percben Fernando Torres is lehetőséget kapott néhány percre. 

Képtalálat a következőre: „arsenal atletico”

Ennek paradox módon egyenlítő gól lett a jutalma. De ha akkurátusak szeretnénk maradni, sokkal inkább Wenger taktikázta el magát, mert egyetlen cserét sem hajtott végre a mérkőzés során. Míg Danny Welbeck a mérkőzés végére fáradt el, addig Alexandre Lacazette a gólja ellenére csupán szenvedett, nem érte be a center pozícióba irányított labdákat, lövései elkerülték a kaput, passzai pedig gyakran a csapattársait. 

Persze Wengernek sok alternatívája nem volt, hiszen Henrikh Mhkytaryan mellett Aubameyang sem léphetett pályára, hiszen korábban már szerepelt a sorozatban a Borussia Dortmund színeiben. Alex Iwobi viszont a bajnokságban már többször volt favorizálva, sokszor éppen a most kezdőként pályára lépő Iwobi vagy Lacazette kárára.

Azt hiszem, most érződik csak igazán az az űr, amit a mindig megbízható Giroud, a rivális Chelsea-hez való elengedésével okoztak. Az aduász szerepére kárhoztatott francia támadó ilyen helyzetekben bizonyította be, hogy minimum ő a legjobb cserejátékos a futballtörténelemben. 

Képtalálat a következőre: „giroud”

Persze ehhez a döntetlenhez egyéni hibák is kellettek az Arsenaltól, a spanyolok góljánál Koscielny a támadó Thomasba rúgta a labdát, aki előtt ezáltal terület szabadult fel, Griezmann pedig góllal büntetett. Ennek a tanulságait azonban csak a meccs után lehet majd levonni. Múlt héten bejelentett hír, hogy az ágyúsok francia menedzsere, Arséne Wenger a szezon végén, 22 év után távozik a klubtól. Wenger tett utalásokat arra, hogy nem önsztántából távozik, sőt, az Arsenal legendás játékosa, Ian Wright szerint is vezetőségi döntésről lehet szó, mert nem ilyen körülmények között szoktak távozni az edzők egy csapat éléről, ráadásul ilyen fontos mérkőzések előtt. Főleg akkor nem, ha azt az edzőt Arséne Wengernek hívják. 

Képtalálat a következőre: „arsene wenger”

Így érthető, ha a játékosok most össze vannak zavarodva, és kíváncsiak, mit hozhat a jövő, a Wenger-éra után. Egy szép búcsúban azonban egész biztosan reménykednek, akárcsak a szurkolók. Az esetleges Európa-liga döntő előtt azonban egy olyan spanyolországi út vár rájuk, amit az Atlético az idegenben szerzett gól miatt mindenképpen kényelmi pozícióból várhat.

 

Az oldal célja:

Oldalunk célja, hogy a lehető legtöbb sportág európai szintű eseményéről hírt adjunk. Válogatott sportolóink oly sok helyen képviselik hazánkat mégis oly kevesen szurkolunk sikereikért. Ezen is szeretnénk változtatni. 

Partnereink:

teslafanclub logo alugo ujfavicon2 sello logo
sofascore icon traff attetsz 250 ikon kek mlf logo

 

 

 

Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.

Web Analytics