Lengyel bíró vezeti a meccset a Bolgárok ellen csütörtökön

Lengyel bíró vezeti a meccset a Bolgárok ellen csütörtökön

Lengyel játékvezetői csapat vezeti a Bulgária - Magyarország Európa-bajnoki rájátszás mérkőzést csütörtökön. A meccs 20.45-kor kezdődik a Vasil Levski Nemzeti Stadionban. A játékvezető Szymon Marciniak lesz, őt Pavel Sokolnicki és Tomasz Listkiewicz segítik. A negyedik bíró Pavel Rachkovski, a VAR-rendszert pedig Pavel Gil irányítja Tomasz Kwiatkowski asszisztenssel. A játékvezető megfigyelője Lucilio Batista (Port), az UEFA küldötte pedig Lucas Siotropos (Gre) lesz.

A 39 éves bíró nem ismeretlen a magyar válogatott számára, az elmúlt években kétszer is vezetett mérkőzést a mieinknek. Először 2014 májusában fújt a magyar válogatottnak a Dánia elleni felkészülési mérkőzésen, amelyen 2–2-es végeredmény született majd legközelebb 2017 márciusában találkozott a magyar válogatottal, ekkor  a Bernd Storck irányította csapat 3–0-ra kikapott Portugáliától Lisszabonban.

A sporttárs igencsak tapasztaltnak mondható, az UEFA JB besorolása szerint 2015-től elit kategóriás bíró. Több nemzetek közötti válogatott, valamint Európa-liga és UEFA-bajnokok ligája klubmérkőzést vezetett, vagy 4. bíróként segített társainak.