fbpx

Labdarúgás

Friss

Kiemelet videók

.
.

Magyar vereség az EB előtt

Magyar vereség az EB előtt

 

2-0-ás vereséget szenvedett a magyar labdarúgó válogatott az EB előtti utolsó felkészülési mérkőzésén Németországtól.

Bernd Storck szövetségi kapitány a Király-Fiola, Guzmics, Lang, Kádár-Pintér,Nagy-Dzsudzsák,Kleinheisler,Lovrencsics-Szalai tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba. A felállás tehát a megszokottnak tekinthető, főleg a védelmet illetően, hiszen a norvégokat rendkívül jól semlegesítő négyest (Királlyal együtt ötöst) küldte pályára a stáb. Szalai ismét egyedüli csatárként került a csapatba, a szokásoknak megfelelően három támadóbb szellemű középpályással megtámogatva.

A németek kezdőtizenegye arra engedett következtetni, hogy komolyan veszik a mérkőzést. Joachim Löw az alábbi játékosoknak szavazott bizalmat: Neuer-Höwedes,Boateng,Rüdiger,Hector-Khedira,Kroos-Götze,Özil,Draxler-Müller.

A mérkőzés kezdése a németek legszebb álmait is felülmúlhatta volna, ha az első percben Draxler gólját a svéd játékvezető asszisztense intésére leshelyzetnek nem minősíti. A felvételeken azonban tökéletesen látszott, hogy a Schalke középpályása nem a védők mögött helyezkedett. Ezután leginkább mezőnyjáték alakult ki 60% fölötti német labdabirtoklással és  helyzetekkel vegyítve, melyek közül a legnagyobb talán Rüdiger fejese volt. A félidő végén aztán a német fölény góllá érett. Egy szép akció végén Hector centerézése a Götze elől menteni igyekvő Lang sípcsontjáról vágódott védhetetlenül Király kapujába, így 1-0-val mehettek az öltözőbe a csapatok.

A második félidőre kettőt is cseréltek a németek: beállt a gólpasszt jegyző Hector helyére Emre Can, míg Sami Khedirát az a Mario Gomez váltotta, aki nagyszerű törökországi idénye után ismét a német válogatott erőssége lehet. Ezt rögtön a 63.percben bizonyította is, amikor egy felívelt labdát bólintott kapura Fiola mellett. Ezt Király még bravúrral védeni tudta, ám a Langot megelőző Thomas Müllernek csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát, amivel végképp eldőlni látszott a gyenge napot kifogó magyar csapat sorsa.


Közben jó néhány cserét hajtott végre a két szövetségi kapitány. Nálunk lehetőséget kapott Gera, Priskin, Stieber és az újonc Bese Barnabás, míg a németeknél - a már említetteken kívül - beállt Schürrle, Schweinsteiger, Sané és Podolski.

A 21. században negyedszer találkozott a két csapat, és harmadszor tudott nyerni a német gárda. Sajnos csak 2004-ben sikerült legyőzni őket Torghelle Sándor duplájával, aki most az M4 stúdiójában nézte a mérkőzést - mint szakértő; és az egészséges agresszivitást, a párharcok megvívását hiányolta a csapat játékából. Ezzel úgy vélem nem csak ő volt így. Remélhetőleg az EB-n megnyerjük az adódó párharcokat és mindenki tudása maximumát fogja hozni.

europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.