fbpx

Labdarúgás

Friss

Kiemelet videók

.
.

Véget ért a Futsal EB - Portugália az európa bajnok

Véget ért a Futsal EB - Portugália az európa bajnok

Tegnap este a ljubjanai Stožice Arénában rendezték mindenidők egyik, ha nem a legjobb futsal Európa-bajnoki döntőjét. A szlovéniai torna döntöjében a portugál és a topfavorit spanyol válogatott csapott össze egymással.

A portugál válogatott hosszabbítás után 3–2-re legyőzte Spanyolországot a szlovéniai futsal Európa-bajnokság döntőjében, ezzel története során először megnyerte a kontinenstornát.

Képtalálat a következőre: „futsal EB 2018”

A portugálok eddigi legjobb eredménye a 2010-es debreceni kontinenstorna második helyezése volt, a spanyolok viszont egy ezüstérem mellett hét aranyat is nyertek 1996 óta, a szlovén fővárosba is címvédőként érkeztek.A portugálok Ricardinho góljával már az 1. percben megszerezték a vezetést, a spanyolok az első félidő végén Marc Tolra révén egyenlítettek. A második félidő közepén Lin találatával Spanyolország fordított, ám Portugália a 39. percben Bruno Coelho góljával hosszabbításra mentette a meccset.

A portugálok Ricardinho góljával már az 1. percben megszerezték a vezetést, a spanyolok az első félidő végén Marc Tolra révén egyenlítettek. A második félidő közepén Lin találatával Spanyolország fordított, ám Portugália a 39. percben Bruno Coelho góljával hosszabbításra mentette a meccset.

A ráadásban aztán jött a dráma: a portugálok csillaga, a hét találattal gólkirályi címet szerző és az Európa-bajnokság legjobb játékosának megválasztott Ricardinho egy párharc során súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, amelyet követően nem tudta folytatni a játékot, sőt nem is bírt lábra állni.

A spanyolok ezt követően átvették az irányítást, de elpuskázták nagy helyzeteiket, aminek megitták a levét. A portugálok Bruno Coelho kisbüntetőjével az utolsó percben, 49:05-nél megszerezték a győztes gólt!

Portugália így története során először megnyerte az Európa-bajnokságot, míg a hétszeres Eb-győztes spanyolok a kilencedik döntőjükön a második vereségüket szenvedték el.

Ez volt az utolsó 12 csapatos Európa-bajnokság, a következő, 2022-es tornán már 16 válogatott vehet részt.

11. FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, LJUBLJANA, SZLOVÉNIA
DÖNTŐ
Portugália–Spanyolország 3–2 (1–1) – hosszabbítás után
Gólszerző: Ricardinho (1.), Bruno Coelho (39., 50.), ill. Tolra (19.), Lin (32.)

 

europa-bajnoksag.hu logó

Partnereink

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Küldetésünk

Oldalunk a különböző sportok Európa-bajnokságait igyekszik bemutatni. Eredmények, beszámolók, interjúk, összefoglalók videók és cikkek formájában. Nyitottak vagyunk a partneri kapcsolatra és szívesen fogadjuk a külsős, szabadúszó újságírok cikkeit. Célunk, hogy a kisebb népszerűségnek örvendő sportokat is megismertessük az emberekkel.